Marjan van Holthe

Every artist was first an amateur.

R.W. Emerson

Creativiteit, hoe werkt dat nu eigenlijk? En ben ik dat ook? Herken je deze vragen?  

Maak je geen zorgen – ik heb mijn onderzoek gedaan en mijn laptop bijna opgeblazen om dit mysterie te ontrafelen. Na veel zoeken, veel  sloten koffie en een kleine ruzie met mijn printer (waarom gaat het papier altijd vastzitten wanneer je het het minst verwacht?), ben ik erachter gekomen hoe creativiteit en inspiratie nu écht werken.

Misschien ben je al overtuigd van je creativiteit, maar kun je nog wat extra inspiratie en aanmoediging gebruiken. Of je nu denkt dat je meer gemeen te hebben met een pinguin met twee linkerpoten dan met een kunstenaar. Ik ben hier om je op weg te helpen. 

Dus, als je klaar bent om je brein te laten sprankelen en je ideeën te laten bruisen, dan ben je hier aan het juiste adres. Laten we samen de kleurrijke wereld van creativiteit verkennen, en wie weet wat voor meesterwerken we kunnen creëren!

Wat heb jij nodig om creatief(ver) te worden?

Als je wilt ontdekken hoe je die creatieve vonk kunt ontsteken en diepere inzichten kunt krijgen in inspiratie, nodig ik je uit om mijn blogs te lezen over creativiteit en inspiratie. Je zult ook ontdekken hoe je obstakels zoals worstelingen met weerstand en uitstelgedrag kunt aanpakken.

Wil je een kijkje nemen in mijn creatieve proces? Je bent van harte welkom om een blik in mijn atelier te werpen, terwijl ik aan mijn eigen kunstwerken werk. Samen kunnen we de vreugde van het creëren ervaren en de magie achter het completeren van een eigen kunstwerk. 

Maar dat is nog niet alles. Ik nodig je uit om je aan te sluiten bij de ‘40 dagen 1 schets’ Facebook-groep. Twee keer per jaar dagen we elkaar uit om 40 dagen lang dagelijks een tekening te maken. Hier kun je niet alleen je eigen groei zien, maar ook de kracht van gemeenschap ervaren terwijl we samen onze creatieve grenzen verleggen.

En dat is nog maar het begin. Later dit jaar zal mijn boek en cursus ‘Durf te Schetsen’ verschijnen, waarin ik mijn kennis en inzichten met jou deel. Bovendien kun je je verheugen op webinars over brainstormen en inspiratie.  Evenals een uitnodiging om een jaar lang wekelijkse creatieve uitdagingen aan te gaan. Ik beloof je dat er nog veel meer in het verschiet ligt.

Talent is (ook) een vorm van heel graag willen.

H. van der Lubbe

Ben je nieuwsgierig genoeg om VIP te worden?

Word een VIP (Zeer Geïnteresseerde Persoon). Wees gerust, ik beloof je niet te overspoelen met onnodige berichten. Maar  af en toe een portie creatieve energie rechtstreeks in je inbox. Een update boordevol verhalen, inzichten en frisse uitdagingen. Als VIP’er geniet je van een speciale behandeling en sta je altijd vooraan in de rij.

Schrijf je nu in en geef je creativiteit een boost!

Hoe is het zo gekomen?

Hoe is het zo gekomen? Creatief zijn, dat zit in onze aard. Het is eigenlijk net als fietsen. De een heeft er misschien meer aanleg voor dan de ander, maar het is altijd handig wanneer iemand je een zetje in de goede richting geeft. Creativiteit wordt vaak in verband gebracht met grootsheid en spektakel. Prachtige kunstwerken, geniale uitvindingen en verbluffende optredens. Maar creatief zijn betekent ook om je heen kijken, en iets verbeteren, veranderen of maken met wat je voor je ziet liggen.

In mijn volwassen leven heb ik ontdekt dat ik wel degelijk creatief ben. Dat ik daadwerkelijk iets met mijn handen kan creëren. Dat ik goede ideeën heb die me vreugde brengen. En als de kers op de taart heb ik gemerkt dat het proces van iets maken, vanuit mijn eigen inspiratie, een ongelooflijk bevredigend gevoel teweegbrengt. Ja, soms duurt het even voordat ik weer op gang kom. Vaak zijn er ‘belangrijkere’ dingen die eerst ‘moeten’ gebeuren. Maar naarmate ik vaker iets tot leven breng, merk ik dat ik de gereedschappen sneller oppak en dat de ideeën gemakkelijker stromen.

Als creatief begeleider heb ik geleerd dat het hele creatieproces je zoveel meer te bieden heeft dan alleen het eindresultaat. Het ervaren van dat proces en het ontdekken van je eigen potentieel is wat ik iedereen toewens. Ook jou. Dus waarom wachten? Kies een materiaal, ga aan de slag en laat jezelf onderdompelen in de wereld van creativiteit. Geniet van de reis, want het gaat niet alleen om de bestemming, maar om elke stap die je neemt.

 

Links een piepklein inkijkje op mijn eigen gemaakte werk. 

nl_NL
Scroll naar boven
Chat openen
1
💬 vraag, overleg, nieuwsgierig?
Scan de code
Hallo 👋
Kan ik je helpen?