Meteen naar de inhoud

Invulboek voor wachtwoorden en alle belangrijke nummers

Het zijn van die momenten in het jaar die je graag wilt vermijden, maar ze horen er nu eenmaal bij. Af en toe is het noodzakelijk om je administratie op orde te krijgen. Omdat het tijd is voor een belastingaangifte, het moment dat je financiën herzien worden of je iets van je verzekering gedaan wilt hebben. Of misschien ben je niet thuis en je hebt dringend de code van iets nodig.

Herken je de volgende situaties?

Je gaat er voor zitten om nu eindelijk deze administratieve klus tot een goed einde te brengen. Inloggen met je DigiD nummer. Dit staat in je agenda toch? Eh, niet? In die van vorig jaar?

Ze vragen om hypotheeknummers. Shit. Waar liggen die papieren? Je zou zeggen in de stapel huis. Helaas mis.

Je bent slechts een nummer.

Zo kunnen we nog even door gaan. Ons menselijke bestaan is een opgebouwde identiteit van nummers. Wachtwoorden en gebruikersnamen. Persoonsnummers, banknummers, verzekeringsnummers, telefoonnummers en pincodes. Het zijn er veel. Veel te veel om te onthouden wanneer je ze niet dagelijks gebruikt. En de nummers die we vaker gebruiken staan meestal opgeslagen op onze apparaten.

Wat niet handig is voor privacy gevoelige nummers. Wanneer er geen elektra is of je telefoon, shit happens, op de bodem van een ravijn ligt. Na weer eens een keer wanhopig rond gespit te hebben in mijn, heus wel, georganiseerde administratie, vond ik het tijd worden om het nu eens goed en gestructueerd aan te pakken. Vanaf nu weet ik alles zo terug te vinden want het staat in mijn notitieboek, ‘Your life in numbers’. Per hoofdstuk, duidelijk en overzichtelijk. Kentekennummer of creditcard nummer? Ik heb het zo teruggevonden.

Ouderwets zo’n logboek?

Is het ook iets voor jou? Dit praktische invulboekje is te koop in mijn Etsy shop. Of wanneer je iets meer geduld hebt via Amazon. Ik heb het met veel plezier samengesteld. Ook handig voor thuisblijvers die iets voor je moeten opzoeken. Het boekje met alle nummers die je nodig hebt.

Het eerste invullen kost zeker tijd. Daarna is het een kwestie van halfjaarlijks of jaarlijks updaten. En je weet altijd waar je belangrijke nummers terug te vinden zijn. Ouderwets gebruik van papier en pen maar als backup makkelijk en betrouwbaar. Dan gaan we weer doen wat we leuker vinden.